Nå er det førjulstid igjen – og tid for julebakst!

Nå er det førjulstid igjen – og tid for julebakst!

Hege Hasler Barhaughøgda er foredragsholder, sykepleier, blodsukkerekspert og har jobbet med diabetespasienter i over 20 år. De siste 13 årene har hun jobbet på Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo, der kostholds- og livsstilsveiledning har vært den viktigste behandlingsformen. Her i Blodsukkerbalansen-serien vår vil hun også gi deg gode mattips.

Les mer om Blodsukkerbalansen - en ny LIVSLYST-helseserie for deg

 Visste du at en langvarig ubalanse i blodsukkeret kan føre til at du får: diabetes (slik 1000 nye nordmenn får i måneden), overvekt, mindre sexlyst, hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, ereksjonssvikt, utbrenthet og betennelse i kroppen? Dette vil Hege Hasler Barhaughøgda og Rebekka Nøkling hjelpe deg til å unngå. Blodsukkerbalanse-damene vil heller gi deg: matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker!

Visste du at en langvarig ubalanse i blodsukkeret kan føre til at du får: diabetes (slik 1000 nye nordmenn får i måneden), overvekt, mindre sexlyst, hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, ereksjonssvikt, utbrenthet og betennelse i kroppen? Dette vil Hege Hasler Barhaughøgda og Rebekka Nøkling hjelpe deg til å unngå. Blodsukkerbalanse-damene vil heller gi deg: matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker!

Hege har skrevet bøkene «Diabetesboka- spis riktig og bli friskere», og «Den Praktiske Diabetesboka», sammen med Gunn-Karin Sakariassen. Nå kan du få hennes oppskrift på kanskje årets beste pepperkaker, som du kan kose deg med god samvittighet og som også balanserer blodsukkeret ditt!

Sukkerfrie Pepperkaker = Enkel og god julebakst uten sukker:

75 gram smør

3 ss fløte

2 ss sukrinmelis

2 ss tagatesse

2 dl finamlt mel av avskallede mandler eller mandelmel

3 ss kokosmel

1/4 ts nellik

1/4 ts ingefær

1/4 ts pepper

1 ts kanel

1/2 ts bakepulver

Slik gjør du det:

NB! Hvis du bruker mandelmel istedenfor malte avskallede mandler, må du øke litt på smørmengden. 

Smelt smøret forsiktig, og rør inn fløten.  La blandingen avkjøle.

Bland det tørre for seg, og ha det i smøret.

Bland godt og sett det i kjøleskapet over natten.

Ta litt deig, og kna den raskt i hendene før du kjevler den ut. Dryss litt kokosmel på deigen hvis deigen setter seg på kjevlen.

Trykk ut figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 8 minutter.

Hvis du vil ha helt sprø pepperkaker må du oppbevare de kaldt, og spise de avkjølt.

Kos deg!

Livslyst-hilsen Hege og Rebekka

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!

Julen er en høytid som mange også gruer seg til

Julen er en høytid som mange også gruer seg til