Vil du lære meditasjon av en av de beste? Da kan du møte professor Fahri Saatcioglu og være med på et eksklusivt 3-dagers meditasjonskurs!

Vil du lære meditasjon av en av de beste? Da kan du møte professor Fahri Saatcioglu og være med på et eksklusivt 3-dagers meditasjonskurs!

Professor Fahri Saatcioglu jobber til daglig ved Universitetet i Oslo og er en internasjonalt anerkjent forsker innenfor molekylærbiologi og kreftforskning. Nylig har det vært mange presseoppslag i forbindelse med hans siste fagartikkel og arbeid innenfor prostatakreft. Men når han ikke er i laboratoriet sitt eller holder foredrag rundt om i verden, så finner du ham ofte på yogamatten. LivslystMagasinet skal være med å lære noen av hans favorittmeditasjoner - og du kan være med om du vil!

Den vitenskapelige artikkelen som presenterer de siste resultatene fra Saatcioglu og hans kollegaer ble 24. januar 2019 publisert i det høyt ansette og internasjonale fagtidsskriftet Nature Communications, hvor deres forskning nettopp gir nytt håp til kreftpasienter i hele verden.

Professor Saatcioglu er en internasjonal ettertraktet foredragsholder og forklarer tålmodig sine studenter på universitetet, ivrige journalister og ikke minst sitt publikum om hva som er veldig viktig å forstå: Kreft blir i faglitteraturen beskrevet som “ukontrollert cellevekst”, fordi kreftceller vokser raskt. For å gjøre dette så trenger de ekstra mye næring og oksygen, samtidig som kreftcellene ikke har nok blodårer som frakter det til dem. Det gjør at de er i en konstant stress-tilstand. Og det er akkurat denne kunnskapen om kreftcellene som er nøkkelen til løsningen, og som gjør at Saatcioglu og hans forskningskollegaer kan stoppe dem i å vokse ukontrollert:

– Det er slik at akkurat som vi kan oppleve psykososialt stress, så kan cellene bli stresset på grunn av miljøet de er i. Noen ganger må celler jobbe mye mer enn andre ganger, og håndtere det stresset. Kreftcellene vil kapre signalveiene til friske celler for å takle stresset som oppstår når de vokser så raskt, forklarer professor Saatcioglu. Les mer om dette her

Det mange her i Norge ikke vet er at Saatcioglu også forsker på effekten av yoga, pusteøvelser og meditasjon. Han har de siste tretti årene praktisert yoga og underviser nå også i hvordan du kan oppnå en bedre helse ved hjelp av yoga og meditasjon. 

Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret, LivslystStudioet og LivslystMagasinet er opptatt av å formidle “forskning som hjelper deg” – og derfor setter de opp det eksklusive 3-dagers meditasjonskurset med nettopp professor Fahri Saatcioglu som kursleder. Men slapp av, dette blir ikke en 3-dagers forskningskonferanse, men rett og slett en pause i hverdagen hvor deltagerne skal få lov til å “lade opp batteriene”, slik også en professor må gjøre av og til.

– Dette er en uanstrengt meditasjonsteknikk som heter Sahaj Samadhi, og det er en meditasjonsform som fyller sinnet med fred, klarhet og kreativitet, forklarer Saatcioglu med et beroligende smil.

Hele arbeidslivet mitt, fra jeg selv jobbet med medisinsk genforskning til å lede Livslyst & Motivasjon AS i dag, så har jeg jobbet for å foredle viktige forskningsresultater, formidle og spre denne informasjonen ut til folk som vil øke livskvaliteten sin.
— Rebekka Nøkling, grunnleggeren av Livslyst & Motivasjon AS

OM KURSET:

Lær deg en uanstrengt meditasjonsteknikk: Sahaj Samadhi.

”Sahaj” betyr naturlig, uanstrengt - og ”Samadhi” er navnet på en dyp meditasjonsteknikk.

Sahaj Samadhi meditasjon gir en dypere hvile enn søvn. I likhet med å våkne uthvilt på en solskinnsdag, blir innstillingen din til livet mer positiv. Stress forsvinner, sinnet blir rolig og kreativt, aldringsprosessen bremses, og på nytt oppdager du den urokkelige tilfredsheten inne i deg selv.

Sahaj Samadhi meditasjon er lett å lære og lett å praktisere, og det er en meditasjonsteknikk du selv kan praktisere hjemme regelmessig.

Med enkel veiledning kan hvem som helst lære seg å meditere på denne måten. Personlig instruksjon blir gitt av Fahri Saatcioglu, som er en sertifisert meditasjonslærer innefor denne meditasjonsformen.

DATOER OG TIDSPUNKT:
Fredag 22. februar kl 18.00-21.00
Lørdag 23. februar kl 10.30-13.30
Søndag 24. februar kl 10.30-13.30

FOR PÅMELDING OG ANDRE SPØRSMÅL - gå inn på Livslyst & Motivasjon Senteret sin kursside: Eksklusivt 3-dagers meditasjonskurs (22.-24. februar 2019) med Professor Fahri Saatcioglu

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!