Stressmestringscoachen deler sine personlige tips til hvordan du kan få en hverdag med mindre stress og mer livslyst!

Stressmestringscoachen deler sine personlige tips til hvordan du kan få en hverdag med mindre stress og mer livslyst!

Her kommer mine 10 personlige råd for å stresse ned - slik at det blir lettere for deg å få overskudd til å gjøre mer av det som gjør deg glad:

1) Bli bevisst på at følelsen av overskudd, og av tretthet, sitter mellom ørene. Det er mer sjeldent et kroppslig fenomen. Derfor er det like viktig at du gir hjernen din mental trening, som det er å bevege deg fysisk.

2) Vurder din livsstil og vær ærlig: Hvor fornøyd er du med tilværelsen og hva kan du eventuelt tenke deg annerledes? Vil du kunne få det bedre dersom du prioriterer på en annen måte enn du gjør i dag? Kanskje må du først og fremst sette av tid i kalenderen til deg selv – og ikke minst: prioriter deg selv foran ”to-do-listen” din (og som bare du kan forandre) i hverdagen.

3) Bli mer bevisst på hva som gir deg energi og hva som tapper deg for energi. Også når du kanskje vil komme i gang med å trene både mentalt og fysisk. Kanskje du heller vil gå fort, løpe eller ta deg en tur i naturen, istedenfor å gå på et treningsstudio? Eller du vil slappe av med yoga og meditasjon? Vær ærlig med deg selv og veldig konkret, slik at du øver deg på «å gå fra tanke til handling» – og fra stress til en lystbetont trening.

4) Hvor opplagt du kjenner deg, har ofte en sammenheng med måten du tenker på. Mennesker som opplever at ”glasset er halvfullt” har det gjerne bedre enn de som ser at det er ”halvveis tømt”. Så øv deg å tenke på det første: hopper du for eksempel over en treningsøkt eller noe annet du har planlagt å gjøre fast, så fortsetter du bare i morgen – det er ingen unnskyldning for å slutte helt – du er jo i gang og det er bedre enn ingenting!

5) Lær deg stressmestringsverktøy – og start med å rydde opp i dine relasjoner for å unngå unødvendige energityver i hverdagen, fordi en ”lav energikonto” vil bare gi deg unnskyldninger for å ikke orke å starte og gjennomføre en positiv livsstilsendring.

6) Dersom du ikke klarer å snu din negative tankeskravling alene, søk hjelp – og tenk på at mental trening er like viktig som fysisk trening. Både hjerne og kropp fortjener regelmessig mosjon.

7) Le mer og ikke glem ”barnet i deg”. Omgi deg derfor med mennesker som gir deg energi. Uansett alder så er det også viktig å ha kontakt med unge mennesker. Fordi du er aldri ”for gammel til” å leke og være nysgjerrig på livet.

8) Visualiser frem godfølelsen: Sett deg godt til rette på et behagelig sted, lukk øynene og forestill deg en situasjon som du har opplevd selv. Det kan være at du er på ferietur med noen du er glad i, at du sitter i en blomstereng, er på tur i skogen, er på en fjelltopp eller ser utover havet på hytta etc. Prøv å hente fram lukter, smaker, lyder og synsinntrykk.

9) Sov av deg stresset! Bli bevisst på at uten søvn så kan kroppen ikke fungere optimalt. Fordelene når du sover, er mange, slik som at: hjertefrekvensen går ned, blodtrykk og kroppstemperaturen senkes, pusten blir roligere, kroppen slapper av og muskelspenninger avtar.

10) Finn dine favorittmetoder som stresser deg ned - og dette kan være: pusteøvelser, meditasjon, yoga og yoganidra (og alle disse øvelsene kan du lære hos oss på Livslyst & Motivasjon SENTERET: www.livslystsenteret.no), kose med hunden eller katten din, eller å spille din yndlingsmusikk så høyt at du "bader i den" (og her er det viktig at du velger den musikken du faktisk liker - enten den er rolig eller rask). Et varmt bad med oljer kan også være en avstressende start på natten om du sliter med søvnen.

Lykke til - og husk: Jeg heier på deg!

LIVSLYST-hilsen Rebekka/Redaktør i LivslystMagasinet

Konrad Magnus (71) er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt. Han er også vår gjest i Supersenior50+!

Konrad Magnus (71) er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt. Han er også vår gjest i Supersenior50+!

 Visste du at: Hvert år får 80 000 nordmenn diagnosen krystallsyke?

Visste du at: Hvert år får 80 000 nordmenn diagnosen krystallsyke?