Konrad Magnus (71) er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt. Han er også vår gjest i Supersenior50+!

Konrad Magnus (71) er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt. Han er også vår gjest i Supersenior50+!

Konrad er en svært utviklingsorientert person, og drives av nysgjerrighet på å få en dypere forståelse av hvordan ting henger sammen. Den beste sammenligningen er Espen Askeladd – og den metaforen bruker han selv mye for å hjelpe andre til å få en positiv selvutvikling.

Et eventyr starter:

Eventyrskikkelsen Askeladden malt av Theodor Kittelsen i 1900.(Nasjonalbibliotekets billedsamling)

Eventyrskikkelsen Askeladden malt av Theodor Kittelsen i 1900.(Nasjonalbibliotekets billedsamling)

– Jeg vokste opp som minstemann og hadde to eldre brødre. Derfor ble jeg veldig fascinert av eventyret om Askeladden, som var lillebroren til Per og Pål, fordi jeg kunne kjenne meg igjen i nysgjerrigheten hans. Tingene han finner underveis, og som brødrene ser på som verdiløse, oppdager han selv at har en verdi. Han er optimist og løsningsorientert. Dette gjør at han vinner både prinsessen og halve kongeriket.

Konrad fortsetter å trollbinde begge programlederne, som vanligvis har mye på hjertet, men som nå har blitt uvanlig stille – for de vil høre mer om hvordan den inspirerende gjesten analyser og forteller eventyret om Askeladden og sitt eget liv.

– I min familie måtte du enten bli advokat eller siviløkonom, det var ikke noe annet valg. Jeg valgte det siste og dro til Norges Handelshøyskole i Bergen. Men jeg husker veldig godt at vi hadde organisasjonspsykologi – og jeg skrev i dagboken min som 19 åring: Det er kanskje psykolog jeg burde bli.

Magnus stopper litt opp og smiler forsiktig. I noen sekunder er han igjen 19 åringen som i et kort øyeblikk våget å drømme seg bort. Han ville egentlig jobbe med å hjelpe andre mennesker. Men han fulgte familiens forventninger og fikk seg en solid lederkarriere.

En leder blir til:

Konrad Magnus er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt.

Konrad Magnus er lederen fra shipping og advokatbransjen som hoppet av – og ble coach for å utvikle mennesker positivt.

– Min første jobb var i Norges Banks valutaavdeling: Her lærte jeg hvordan kapital- og markedskrefter styrer internasjonal økonomi. Gjennom 15 år i shipping i opp- og nedgangstider lærte jeg også å følge muligheter når de bød seg. Men også hvor langt man kan komme ved å vise respekt for andre kulturer, hvordan man skaper konkurransefortrinn gjennom innføring av ny teknologi på tross av motstand, og ikke være redd for å være siste mann som forlater skuta om den skulle synke.

Igjen kommer Askeladden frem i Konrad når han forteller og vi gleder oss til å høre når han våger å ta spranget helt ut – og følge drømmen sin.

En drøm som forandret alt:

– Da jeg var 45 år så fikk jeg en drøm. Jeg så et stort rosemalt skap, men da jeg åpnet det – ja, så var det helt tomt, forklarer Konrad. Programlederne er ikke helt sikre på hva det skal bety, men venter på fortsettelsen.

Som leder i Advokatfirmaet Schjødt, lærte Konrad seg å håndtere en krevende ekspansjonsperiode gjennom gode evner som samlingspunkt og motivasjonsskaper. Og derfor ønsket de ikke å gi slipp på ham. Men det tomme skapet i drømmen var dråpen som skulle til – og han sa opp jobben.

– Den ene dagen hadde konen min en mann som var leder i et advokatfirma, men neste dag satt jeg hjemme og prøvde meg som coach ved kjøkkenbordet, forteller Konrad lattermildt – og programlederne humrer med.

Som konsulent, veileder, mentor og coach for enkeltindivider, team og organisasjoner trekker Konrad tråder mellom fortid, nåtid og fremtid, og bidrar i utviklingsløp for kunder som ønsker å få mer ut av livet, av teamet, av bedriften og av organisasjonen. Han hjelper med å tydeliggjøre målene, stake ut kursen, identifisere hindringene, omgjøre motstand til medvirkning, og til å stå solid på egne ben.

Konrad sitt personlige eventyr ble en riktig så god historie. Og vil du vite mer om hva som skjedde og få flere gode personlige råd fra vår tids Askeladden – så er det bare å lytte til podcastepisoden her (klikk på knappen nedenfor for å høre episoden på Spotify):

Supersenior50+ med John John og Rebekka_podkast.jpg

VISSTE DU AT:
En 50+ person defineres som en senior av staten? Det finnes i dag ca. 1 million mennesker i Norge, mellom 50 og 67 år.
 De kalles for de yngre seniorene, ifølge Statens seniorråd. Eldre seniorer er de over 67 år, og er kanskje de vi vanligvis tenker på som seniorer og de vi tradisjonelt definerer som pensjonister. 

Den suksessfulle podcastduoen, og seniorinfluencerne John John (61) og Rebekka (50), har nylig lansert sin nye podcastserie SUPERSENIOR50+ gjennom AdLink, som har noen av de mest populære podcastene i landet i stallen. 

Supersenior50+ podcasten med John John og Rebekka får mange spennende gjester i LivslystStudioet, som bidrar at du som lytter får det lille ekstra av inspirasjon og motivasjon, slik at du kan bli en del av den nye SUPERSENIOR50+ generasjonen – som faktisk er den raskest voksende gruppen i landet vårt!

Også vil vel kanskje mange spørre; om det er behov for en egen podcast for pensjonister? Hvorpå John John og Rebekka svarer raskt: En pensjonist kan gjerne være en senior, men en senior trenger langt ifra å være en pensjonist. Og JA – vi trenger en egen seniorpodcast! 50+ gruppen vokser så raskt at samfunnet vil bli mer og mer farget av og påvirket av den voksende gruppen av seniorer. Seniorinfluencerne John John og Rebekka har derfor satt seg som mål å hjelpe de som er 50+ og alle andre seniorer i landet vårt – til å “knekke koden” for å oppnå det gode liv, bevare en god helse og bli en ekte SUPERSENIOR – som igjen vil gi store positive ringvirkninger ut i samfunnet! Med åpent sinn, ærlighet, masse nysgjerrighet og deres velkjente humor så undersøker de seniorlivet nærmere! De møter inspirerende seniorer, slik som Konrad Magnus, på veien som virkelig overrasker – og som viser at 50+ livet er mye morsommere å leve enn mange kanskje tror.

HER FINNER DU PODCASTEN SUPERSENIOR50+ MED JOHN JOHN OG REBEKKA PÅ SPOTIFY (KLIKK OG LYTT TIL ÉN ELLER ALLE EPISODENE)

HVEM ER PROGRAMLEDERNE I SUPERSENIOR50+?

Rebekka Nøkling (50) er grunnleggeren og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret, LivslystMagasinet og LivslystStudioet. Hun jobber som coach, mental trener, kurs- og utdanningsleder, medisinsk og terapeutisk yogainstruktør og parterapeut. Rebekka er en profilert podcastprogramleder og foredragsholder som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge og i Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun jobber også som helsejournalist, bl.a. kjent fra flere helseserier i Tara – Norges største kvinnemagasin og i LivslystMagasinet. I tillegg underviser Rebekka medisinstudenter og hun er rektor og utdanningsansvarlig på mPOWER Academy AS – som har som mål å få flere til å bli “kronisk friske” i samfunnet vårt.

John John Bruseth (61) er en eventyrer som først og fremst lever i eventyret. Han er journalist, filmskaper, forfatter, kunstmaler, rockemusiker, foredragsholder, politiker og filantrop. Han har laget en rekke dokumentarfilmer om kvinnerelaterte spørsmål, samt TV-serier for både NRK og TV2. John John har gitt ut 10 musikkalbum med egenkomponert musikk, skrevet en rekke bøker, driver flere stor prosjekter på Zanzibar for å bedre hverdagen til kvinner, barn og eldre, og er toppkandidat til stortingsvalget for Pensjonistpartiet i Akershus, Buskerud og Telemark, samt fylkesleder for partiet i Viken fylke. Han er også intiativtaker til Norges største filmfestival, SENIORFILM - Norges Internasjonale filmfestival for seniorer.

Ønsker du mer informasjon om Supersenior50+ duoens foredrag, kurs, konserter og andre eventer? Da kan du finne en oversikt her: www.supersenior50pluss.no.

I tillegg finner du vår egen Supersenior 50+ serie i LivslystMagasinet, for å få enda mer inspirasjon og hvor du også kan lese aktuelle saker som fordyper seg i temaer og gjester vi har hatt i podcasten vår!


Skap mer godfølelse og glede i coronavirus-hverdagen!

Skap mer godfølelse og glede i coronavirus-hverdagen!

Stressmestringscoachen deler sine personlige tips til hvordan du kan få en hverdag med mindre stress og mer livslyst!

Stressmestringscoachen deler sine personlige tips til hvordan du kan få en hverdag med mindre stress og mer livslyst!