Blodsukkerbalansen - en ny podcast og LIVSLYST-helseserie for deg!

Blodsukkerbalansen - en ny podcast og LIVSLYST-helseserie for deg!

Visste du at en langvarig ubalanse i blodsukkeret kan føre til at du får: diabetes (slik 1000 nye nordmenn får i måneden), overvekt, mindre sexlyst, hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, ereksjonssvikt, utbrenthet og betennelse i kroppen? Dette skal vi hjelpe deg til å unngå og vi vil heller gi deg: matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker!

SOM FAGPERSONER ER DET UMULIG Å IKKE BLI BERØRT AV DAGENS FAKTA: 1000 NYE PERSONER FÅR DIABETES HVER MÅNED I NORGE, altså 12 000 i året! 350.000-400.000 nordmenn har diabetes type 2, men bare 200.000 vet at de har diagnosen. 700.000 står i fare for å utvikle sykdommen, antyder tall fra Helsedirektoratet og HUNT-undersøkelsen (i tillegg har rundt 28.000 personer diabetes type 1). Sykdommen er en viktig årsak til både dødelighet og tap av helse.

Studier har vist at 50–60 prosent av alle som legges inn på norske sykehus med akutt hjerteinfarkt, har enten kjent eller ukjent diabetes type 2. Diabetes er også en viktig årsak til nyresykdom, nyresvikt og blindhet. I tillegg er sykdommen forbundet med fysisk inaktivitet og overvekt.

Generalsekretær Bjørnar Allgot i Diabetesforbundet er bekymret over utviklingen av diabetes i Norge og sa dette tidligere til VG:

– Økninger i Norge er omtrent som på verdensbasis. Hos oss startet den noe tidligere, grunnet vår velstandsutvikling. Men den øker fremdeles kraftig, og vi regner med at rundt 1000 nye får diabetes hver måned, altså 12.000 i året. Økningen er knyttet til livsstil og kosthold, noe som det er opp til den enkelte å gjøre noe med. Men Allgot understreker at dette også er et politisk ansvar.

LIVSLYST & MOTIVASJON AS HAR VALGT Å ENGASJERE SEG I KAMPEN MOT DIABETES - ved å tilby skreddersydde diabeteskurs, workshops og spesifikke terapeutiske hormonyogaklasser, samt andre tilbud/kurs - sammen med våre utvalgte samarbeidspartnere, som du vil bli bedre kjent med i vår nye helseserie.

FLERE FAKTA OM DIABETES: 

  • Diabetes koster det norske samfunnet 4,1 milliarder kroner i året. Disse pengene går til å behandle sykdommene, forebygge komplikasjoner og behandle senskader. 

  • Prislappen betaler vi alle sammen, for 70 prosent av legemiddelutgiftene betales av det offentlige, det vil si av deg og meg.

  • I vårt lille land er det ca. 400 000 som har type 2-diabetes. Halvparten av disse vet ikke om at de har diagnosen.  

  • I tillegg har ca. 700 000 nordmenn “nesten” diabetes ( prediabetes). Det vil si at de har høyere blodsukker enn det som er normalt, men ennå ikke helt “diabetisk”. 

  • Det er ca. 28 000 som har diabetes type 1 i Norge. 

  • På verdensbasis koster diabetesbehandling direkte mellom 1000 og 1800 milliarder kroner årlig. I tillegg kommer alle indirekte kostnader pga bl.a. uførhet.

  • Diabetes er en av de aller største utfordringer i det 21. århundre.  Overvekt og fedme er den viktigste enkeltfaktor som øker ens risiko for å utvikle type 2 diabetes. 

  • Den største økningen i diabetes har funnet sted i det man tidligere kalte “gammelmannssukkersyke” eller i dag type 2-diabetes, som hovedsakelig rammer personer over 40 år. Sykdommen begynner imidlertid nå å bli mer vanlig hos yngre individer, også hos barn. Feil kosthold, fysisk inaktivitet, arvelige disposisjoner inkludert for overvekt, stress og dårlig søvn anses å være hovedårsakene til denne lidelsen.  

  • Type 1-diabetes forekommer i hovedsak hos barn og unge. Her er problemet at kroppen ikke lenger produserer nok insulin, og her ser vi ikke en tilsvarende rask økning, trolig fordi årsakene ikke direkte ligger i vår livsstil.  

Det er selvfølgelig type 2-diabetes som står for det meste av de enorme kostnadene . Det som er både trist og alvorlig er at det brukes ingen midler på å forebygge, når det faktisk er slik at type 2-diabetes kan i svært stor grad forebygges, og påvirkes/behandles med livsstilsendring. Det vil si: Du kan selv påvirke enormt!   

Og personer med type 1- diabetes vil også ha stor gevinst ved å følge en god livsstil, herunder mer forutsigbart og bedre blodsukker.  

Dette vil vi gjøre noe med!  

Vi vil både her i LivslystMagasinet, og i vår nye Podcast: “Blodsukkerbalansen - hvor Hege og Rebekka hjelper deg med konkrete råd!”, fortelle dere hva som påvirker blodsukkeret i god og dårlig retning og hva du selv kan gjøre med det for å oppnå bedre helse og mer livslyst!

Blodsukkerbalansen er podcasten som vil gi deg: Matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker!

Blodsukkerbalansen er podcasten som vil gi deg: Matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker!

OM PROGRAMLEDERNE:

Hege Hasler Barhaughøgda er foredragsholder, sykepleier, blodsukkerekspert og har jobbet med diabetespasienter i over 20 år. De siste 13 årene har hun jobbet på Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo, der kostholds- og livsstilsveiledning har vært den viktigste behandlingsformen. Hun har skrevet bøkene «Diabetesboka- spis riktig og bli friskere», og «Den Praktiske Diabetesboka» som nå totalt har et opplag på 22 000 eksemplarer. Hege er også tillitsvalgt i fylkeslaget i Diabetesforbundet.

Rebekka Nøkling er en profilert foredragsholder, stressmestringscoach, terapeutisk hormonyoga & meditasjonslærer, helsejournalist med medisinsk genforskningsbakgrunn. Hun er grunnleggeren og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, sammen med Marius Engh, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret og Livslyst-studioet (film og podcast). I tillegg er hun medeier i det nyetablerte selskapet mPOWER Academy AS.

Så følg oss gjerne videre her og i podcasten som både lanseres i Nettavisen/Lyd og i LivslystStudio.com - for dette gleder vi oss til dele med dere - slik at du kan hjelpe deg selv og de du er glad i! 

Livslyst-hilsen Hege og Rebekka


Livserfaringer og historiefortelling som hjelper deg!

Livserfaringer og historiefortelling som hjelper deg!

Ta en "slow motion" pause!

Ta en "slow motion" pause!