Mette Bugge (69) er journalisten i Aftenposten som nylig skrev sin første bok for å vise deg veien til et langt og lykkelig arbeidsliv!

Mette Bugge (69) er journalisten i Aftenposten som nylig skrev sin første bok for å vise deg veien til et langt og lykkelig arbeidsliv!

Podcastprogramlederne John John og Rebekka i Supersenior50+ er superfornøyde når inspiratoren og forfatteren av boken Senior (Cappelen Damm), Mette Bugge, kommer på besøk i LivslystStudioet. Med sin smittende optimistiske energi forklarer hun hvorfor hun henvender seg til alle som nettopp er 50+, men også til ledere i alle aldre, i boken som har blitt en bestselger i hele landet.

(Se lenger ned i artikkelen for andre alternativer til hvor du kan høre podcasten)

Mette Bugge har jobbet som sportsjournalist i 43 år i Aftenposten. Hun har vært med på en teknologisk utvikling som har krevd endringsvilje og åpenhet for nye måter å jobbe på. Mettes personlige jobberfaringer viser at myten om at seniorer ikke følger med i tiden, ikke henger med i det digitale liv eller klarer å fornye seg ikke stemmer:

– Det er jo ikke vanskeligere å lære seg nye tekniske ting, enn det er å lære seg å hekle, sier Mette med et stort smil. Og podcastmakkerne må bare si seg enig, før Mette slår ut med armene og fortsetter å treffe spikeren på hodet – nok en gang:

– Jeg skulle ønske at alle lederne heller spurte de ansatte som nærmer seg pensjonsalderen: Hva har du lyst til å bidra med i de neste årene, for at du også skal ha det gøy på jobben?

I 2016 ble Mette kåret til årets seniorprofil i Norge. I begrunnelsen ble det lagt vekt på at hun fremsto som en aktiv og attraktiv ansatt som synliggjorde hvilke ressurser seniorene representerer for det norske arbeidslivet. Kåringen ble også starten på boken Senior. Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv.

Seniorene har erfaring og verdifull kompetanse.

Kanskje har vi alle noe å lære av det Mette selv kaller Bugges metode? 

– Norge trenger at flere seniorer jobber lenger. I 2030 er det for første gang flere eldre enn barn og ungdommer i dette landet. Skal velferdsstaten gå rundt er det helt nødvendig å få det beste ut av sånne som meg, sier hun smilende, mens programlederne nikker ivrig i kapp og tenker at i 2030 er de jo selv blitt 60 og 71 år. 

Brukt på den riktige måten, kan seniorerfaring bli gull verdt i arbeidslivet.

– Men for å få til dette, har ledere en nøkkelrolle, Mette stopper opp et øyeblikk og ser like alvorlig ut som en fotballspiller som skal skyte et straffespark, men så bryter ansiktet opp i et stort smil igjen, før hun fortsetter engasjert og målrettet:

– Dagens ledere må kunne lede ansatte i alle aldre og stille krav til «senåringer». Og dette prøver jeg å videreformidle i boken min - slik at alle kan få et langt og lykkelig arbeidsliv.

BUGGES METODE

Tips til ledere:

1) Husk å stille krav til seniorer, men husk også å støtte dem.

2) Bruk seniorenes erfaringskompetanse, den er gull verdt.

3) Still titusenkroners-spørsmålet som skaper entusiasme: Hva har du lyst til å bidra med nå?

Tips til seniorer:

1) Ikke tenk på deg selv som en som har gått ut på dato.

2) Inngå gjensidig mentorordning med en ung kollega, dere har begge mye å lære.

3) Still titusenkroners-spørsmålet som skaper entusiasme: Hvordan vil du bli husket når jobblivet er over?

Senior boken_Mette Bugge_gjest i Sipersenior50+.jpg

Mette henvender seg til deg som er 50+ og til ledere i alle aldre i boken Senior. Hun deler erfaringer fra mange år i arbeidslivet, og hun snakker med og intervjuer andre inspirerende seniorer og ledere i ulike bransjer. Som sportsjournalist henter også Mette inspirasjon hos idrettsutøvere og trenere til hvordan det er mulig å få et langt og godt yrkesliv.

– Selv om du er blitt verdensmester eller olympisk mester kan du ikke fortsette å gjøre akkurat de samme tingene som før. Du trenger nytt verktøy, nye ski eller sko eller ny robåt. Du må alltid ha lyst til å utvikle deg. Og blir du syk eller skadet, må du alltid ha evne til å komme tilbake, med sterkere kraft enn før, poengterer Mette avslutningsvis. Og nå er det programledernes sin tur til å smile stort og ja: de vil heie ivrig videre på motivatoren Mette og løfte henne opp som godt eksempel – for hun er et viktig forbilde for alle seniorer som vil endre sitt tankesett positivt, styrke sin endringsvillighet og øke sin livs- og arbeidsglede etter 50+.

Podcastduoen i Supersenior50+ anbefaler alle lytterne til å lese boken Senior  (Cappelen Damm) - her med en inspirert og fornøyd John John i LivslystStudioet, etter intervjuet  med Mette Bugge.

Podcastduoen i Supersenior50+ anbefaler alle lytterne til å lese boken Senior (Cappelen Damm) - her med en inspirert og fornøyd John John i LivslystStudioet, etter intervjuet med Mette Bugge.

Bestill boken Senior (Cappelen Damm) her

Mette har i tillegg til å være en bestselgerforfatter også blitt en etterspurt foredragsholder – og sammen med John John og Rebekka i Supersenior50+, så klekkes det ut nye ideer og muligheter i fremtiden, som du kan være med på!

For å få med deg alt som skjedde da de møttes, så kan du lytte til hele intervjuet med Mette i LivslystStudioet her (velg alternativ/link nedenfor) :

Spotify: Forfatteren Mette Bugge er Supersenior50+ sin første gjest!
Omny.fm: Forfatteren Mette Bugge er Supersenior50+ sin første gjest!
Apple Podcasts: Forfatteren Mette Bugge er Supersenior50+ sin første gjest!
Andre relevante linker: NRK Podtips

VISSTE DU AT:
En 50+ person defineres som en senior av staten? Det finnes i dag ca. 1 million mennesker i Norge, mellom 50 og 67 år.
 De kalles for de yngre seniorene, ifølge Statens seniorråd. Eldre seniorer er de over 67 år, og er kanskje de vi vanligvis tenker på som seniorer og de vi tradisjonelt definerer som pensjonister. 

Den suksessfulle podcastduoen, og seniorinfluencerne John John (61) og Rebekka (50), har nylig lansert sin nye podcastserie SUPERSENIOR50+ gjennom AdLink, som har noen av de mest populære podcastene i landet i stallen. 

Også vil vel kanskje mange spørre; om det er behov for en egen podcast for pensjonister? Hvorpå John John og Rebekka svarer raskt: En pensjonist kan gjerne være en senior, men en senior trenger langt ifra å være en pensjonist. Og JA – vi trenger en egen seniorpodcast! 50+ gruppen vokser så raskt at samfunnet vil bli mer og mer farget av og påvirket av den voksende gruppen av seniorer. Seniorinfluencerne John John og Rebekka har derfor satt seg som mål å hjelpe de som er 50+ og alle andre seniorer i landet vårt – til å “knekke koden” for å oppnå det gode liv, bevare en god helse og bli en ekte SUPERSENIOR – som igjen vil gi store positive ringvirkninger ut i samfunnet! Med åpent sinn, ærlighet, masse nysgjerrighet og deres velkjente humor så undersøker de seniorlivet nærmere! De møter inspirerende seniorer, slik som Mette Bugge, på veien som virkelig overrasker – og som viser at 50+ livet er mye morsommere å leve enn mange kanskje tror. 

HVEM ER PROGRAMLEDERNE I SUPERSENIOR50+?

Supersenior50+ med John John og Rebekka_podkast.jpg

Rebekka Nøkling (50) er grunnleggeren og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret, LivslystMagasinet og LivslystStudioet. Hun jobber som coach, mental trener, kurs- og utdanningsleder, medisinsk og terapeutisk yogainstruktør og parterapeut. Rebekka er en profilert podcastprogramleder og foredragsholder som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge og i Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun jobber også som helsejournalist, bl.a. kjent fra flere helseserier i Tara – Norges største kvinnemagasin og i LivslystMagasinet. I tillegg underviser Rebekka medisinstudenter og hun er rektor og utdanningsansvarlig på mPOWER Academy AS – som har som mål å få flere til å bli “kronisk friske” i samfunnet vårt.

John John Bruseth (61) er en eventyrer som først og fremst lever i eventyret. Han er journalist, filmskaper, forfatter, kunstmaler, rockemusiker, foredragsholder, politiker og filantrop. Han har laget en rekke dokumentarfilmer om kvinnerelaterte spørsmål, samt TV-serier for både NRK og TV2. John John har gitt ut 10 musikkalbum med egenkomponert musikk, skrevet en rekke bøker, driver flere stor prosjekter på Zanzibar for å bedre hverdagen til kvinner, barn og eldre, og er toppkandidat til stortingsvalget for Pensjonistpartiet i Akershus, Buskerud og Telemark, samt fylkesleder for partiet i Viken fylke. Han er også intiativtaker til Norges største filmfestival, SENIORFILM - Norges Internasjonale filmfestival for seniorer.

Ønsker du mer informasjon om Supersenior50+ duoens foredrag, kurs, konserter og andre eventer? Da kan du finne en oversikt her: www.supersenior50pluss.no.

I tillegg finner du vår egen Supersenior 50+ serie i LivslystMagasinet, for å få enda mer inspirasjon og hvor du også kan lese aktuelle saker som fordyper seg i temaer og gjester vi har hatt i podcasten vår!

Bård Hoksrud er vår første gjest i Blodsukkerbalansen - en podcast-helseserie som hjelper deg!

Bård Hoksrud er vår første gjest i Blodsukkerbalansen - en podcast-helseserie som hjelper deg!

Skap mer godfølelse og glede i coronavirus-hverdagen!

Skap mer godfølelse og glede i coronavirus-hverdagen!