NY PODCAST-SERIE: Blodsukkerbalansen (produsert av: Nettavisen/Lyd og LivslystStudio)

NY PODCAST-SERIE: Blodsukkerbalansen (produsert av: Nettavisen/Lyd og LivslystStudio)

NY PODCAST-SERIE: Nettavisen/Lyd og Livslyst & Motivasjon AS lanserer BLODSUKKERBALANSEN!

NY PODCAST-SERIE: Nettavisen/Lyd og Livslyst & Motivasjon AS lanserer BLODSUKKERBALANSEN!

Vi har gleden av å lansere vår nye podcastserie: BLODSUKKERBALANSEN, som er et resultat av et samarbeid mellom Nettavisen/Lyd og vårt nye LivslystStudio. Du kan lytte til podcasten direkte på Nettavisen/Lyd, eller på Spotify, iTunes og LivslystStudio.com.

OM BLODSUKKERBALANSEN: Visste du at en langvarig ubalanse i blodsukkeret kan føre til at du får: diabetes (slik 1000 nye nordmenn får i måneden), overvekt, mindre sexlyst, hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, ereksjonssvikt, utbrenthet og betennelse i kroppen?

Dette skal vi hjelpe deg til å unngå og vi vil heller gi deg: matnyttige tips, innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag med masse godfølelse og livslyst - gjennom å ta tilbake kontrollen over ditt eget blodsukker! Se full oversikt og beskrivelse av alle våre episoder lenger ned. VELKOMMEN TIL EN NY START - hvor vi heier på deg hele veien!

Relevant artikkel: Blodsukkerbalansen - hvorfor er den viktig for deg og meg?

LYTT TIL BLODSUKKERBALANSEN HVOR DU VIL:

OM PROGRAMLEDERNE:

Hege Hasler Barhaughøgda er foredragsholder, sykepleier, blodsukkerekspert og har jobbet med diabetespasienter i over 20 år. De siste 13 årene har hun jobbet på Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo, der kostholds- og livsstilsveiledning har vært den viktigste behandlingsformen. Hun har skrevet bøkene «Diabetesboka- spis riktig og bli friskere», og «Den Praktiske Diabetesboka» som nå totalt har et opplag på 22 000 eksemplarer. Hege er også tillitsvalgt i fylkeslaget i Diabetesforbundet.

Rebekka Nøkling er en profilert foredragsholder, podcastprogramleder, stressmestringscoach, mental trener, terapeutisk hormonyoga & meditasjonslærer og helsejournalist med medisinsk genforskningsbakgrunn. Hun er grunnleggeren av Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret, LivslystMagasinet og LivslystStudioet (podcast). I tillegg er hun medeier og faglig ansvarlig for utdanningen i det nyetablerte selskapet mPOWER Academy AS. 

Hege og Rebekka_Blodsukkerbalansen.jpg

HER KAN DU LESE MER OM HVER PODCAST-EPISODE i BLODSUKKERBALANSEN:

Podcast nr 1: Hva forårsaker et farlig høyt blodsukker og hvem sliter med dette i dagens samfunn? Hvilke konsekvenser har det for vår helse og hva skjer egentlig i kroppen vår? Hege og Rebekka gir deg en kort introduksjon og motivasjon til å få blodsukkeret ditt i balanse! 

Podcast nr 2: Matglede og tips for deg som vil påvirke blodsukkeret ditt positivt! Hege og Rebekka forteller deg hva som er viktig for å få ned blodsukkeret og hvordan dette kan måles. Og ja: du kan spise mye mer enn du tror, men trikset er hvordan du setter sammen måltidet!

Podcast nr 3: Fysisk aktivitet og hvordan dette påvirker blodsukkeret ditt! Hege og Rebekka gir deg gode tips - uansett utgangspunkt og treningsnivå - for målet er å unngå innaktivitet. Derfor er det viktig at treningen blir lystbetont. Siste nytt er hormonyoga som får deg raskt i balanse!

Podcast nr 4: Sexlyst og mangel på det - og hvordan blodsukkeret påvirker seksuallivet ditt direkte! Hege og Rebekka forklarer hva som skjer i kroppen din, og hvordan særlig de som utvikler diabetes sliter mer med dette. Men først og fremst får du gode tips for å få lysten tilbake!

Podcast nr 5: Visste du at stress påvirker blodsukkeret ditt direkte? Hege og Rebekka forklarer hvordan stresshormonene påvirker blodsukkeret og insulinet i kroppen din. Lytt og lær hva du kan gjøre for å få mindre stress, mer livslyst og en god blodsukkerbalanse!

Hege tar blodsukkeret til Rebekka_Blodsukkerbalansen.jpg

Podcast nr 6: Hvorfor drøyer vi ofte så lenge med å ta tak i vår egen helse og positive livsstilsendringer? Rebekka blir utfordret av Hege til å teste blodsukkeret sitt i studio - og ja: hun får seg en vekker, slik mange nordmenn får når de tar en “ekstrasjekk”. Men dette kan bidra til å bli en viktig motivasjonsfaktor til nettopp å gjøre de enkle små grepene i hverdagen som utgjør en stor forskjell for blodsukkeret ditt!

Vår første gjest i Blodsukkerbalansen.JPG
Hege og Bård i Dagbladet.jpg

Podcast nr 7: Seks måneder etter at Bård Hoksrud ble kronet til landets Landbruks- og matminister sitter han i en ambassadebil i Tyskland. Han er på vei hjem fra Grüner Woche hvor Norske matprodusenter har vist seg fram for hele verden. Han reiste fra Norge som minister, men landet i gamlelandet uten et departement å styre. Bård er VÅR FØRSTE GJEST I BLODSUKKERBALANSEN, hvor han deler både sine egne erfaringer og gir lytterne personlige råd for å holde motivasjonen oppe når du vil jobbe aktivt for å få ditt eget blodsukker i balanse - noe han har klart og som har bidratt med at han også har gått ned 38 kg!

Hege, som jobber på Fedons kostholdsklinikk på Majorstua i Oslo, begynte å jobbe med Bård våren 2017:

- Å hjelpe Bård er ikke veldig annerledes enn å hjelpe andre. Han er, som han sier selv, et klassisk matvrak. I tillegg har han ofte lange dager med mye stress.

Les relevant artikkel i Dagbladet her

Søvnproblemer? Se hva du kan gjøre for å sove godt!

Søvnproblemer? Se hva du kan gjøre for å sove godt!

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!

Bjørg Thorhallsdottir deler sine personlige historier om kunsten, livet og om det å leve "her og nå"!