Mer velvære med yoga & meditasjon

Mer velvære med yoga & meditasjon

Det finnes mange typer terapier som kan hjelpe kreftpasienter til å få det bedre psykisk og slik også virke positivt på tilfriskningsprosessen. Yoga & meditasjon er en av dem.

Eier og partner ved Livslyst & Motivasjons Senteret i Oslo, Rebekka Nøkling, jobber som stressmestringscoach og medisinsk- og terapeutisk yogainstruktør. 

– I den stadig mer stressfylte verdenen vi lever i og hvor stadig flere overlever alvorlig sykdom, trenger vi flere kraftfulle verktøy som binder sammen kropp og sinn, for bedre å kunne skape balanse i våre liv. Mange har god erfaring med yoga og meditasjon, hvor fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjonsteknikker, sier Nøkling. 

I Nøklings yogaklasser hjelper hun sine deltagere med å balansere nervesystemet og hormonene, redusere smerter, fjerne «negativt lagret stress» og motvirke utbrenthet og andre ubalanser i kroppen. 

– De som kommer til mine klasser er alt fra kreftpasienter til toppidrettsutøvere, så vil du «bli den beste utgaven av deg selv», så er det bare å begynne med yoga og meditasjon, sier hun. 

Forskning viser at når man måler aktiviteten i hjernen før, under og etter en yogaklasse, så vil man oppdage en enorm positiv helseeffekt. 

– I  hele arbeidslivet mitt så har jeg jobbet for å foredle viktige forskningsresultater, og formidle og spre denne informasjonen ut til folk som vil øke livskvaliteten sin. Her i Norge gjøres det også spennende og lovende forskningsstudier på kreftpasienter, som viser at den integrerte medisinen også blir stadig viktigere her i landet, avslutter Nøkling med et smil.

Latter = Den beste medisin!

Latter = Den beste medisin!

Podcast-duoen hjelper Tara-leserne med konkrete råd og Livslyst-tips!

Podcast-duoen hjelper Tara-leserne med konkrete råd og Livslyst-tips!