Etablerer nytt selskap for at flere skal kunne bli «kronisk friske».

Etablerer nytt selskap for at flere skal kunne bli «kronisk friske».

Gjennom det nyopprettede selskapet mPOWER Academy AS vil gründerne og medeierne bak Tone Lise Akademiet, Livslyst & Motivasjon AS, Teamwork OU AS, Podium AS og HR-Huset AS utvikle innovative tilbud og tjenester ved å kombinere forskningsbaserte utdannelsesmoduler og stressmestringsverktøy med skjønnhetspleie, velvære og omsorg.

(Last ned pressemelding her)

Gründerne bak det nye selskapet har en bred og ulik bakgrunn, men det som binder dem sammen er en felles hjertesak. Det hele startet med at Tone Lise Forbergskog og Rebekka Nøkling ble introdusert for hverandre for flere år siden av deres felles venninne Bjørg Thorhallsdottir, som mente at de burde gjøre noe sammen. 

Men hva skulle businessdamen bak skjønnhetsimperiet Tone Lise Akademiet finne på sammen med stressmestringsspesialisten og grunnleggeren av Livslyst & Motivasjon AS? Årene gikk og de møttes og ble venninner, uten at det skjedde noe konkret. Men så var Forbergskog gjest hos Nøkling i podcastserien i Nettavisen: ”John John og Rebekka”, som hun har sammen med John John Bruseth. Her snakket de om sosialt ansvar hos bedrifter og de to damene fortsatte samtalen over en lunch. Da falt den siste brikken på plass og de var i gang med mPOWER-eventyret:  

– Når vi først hadde fått ideen om å kombinere skjønnhetsutdannelsen med forskningsbaserte stressmestringsverktøy fra Livslyst & Motivasjon, så gikk ting veldig raskt, forklarer Forbergskog, før hun fortsetter med latter: 

– Vi hadde egentlig tenkt å starte opp høsten 2019, men vi ble så gira og inspirert hver gang vi møttes og snakket om vårt mulige samarbeid – så vi klarte ikke å vente så lenge.

Nøkling supplerer henne umiddelbart, og de fremstår som et bunnsolid team allerede:

 – Vi snakket sammen hele sommeren og prosjektet utviklet seg raskt, fordi vi trigget noe i hverandre, og selv om ingen av oss egentlig trenger å starte et nytt selskap, så ble dette vårt nye ”kjærlighetsbarn”.

Nøkling informerte sin partner i Livslyst & Motivasjon og samboer, Marius Engh – og han ble med på ideen og kom med flere innspill fra en helt annen faglig vinkling. Slik ble sykepleiere, hjelpepleiere, vernepleiere og andre som ønsker eller trenger en tilleggskompetanse innen stressmestring og velvære lagt til som en målgruppe for undervisningsdelen av mPOWER. 

Damene snakket videre med utvalgte venner i investorbransjen og andre relevante personer i sine nettverk: fra investorer i Life Science og helsesektoren til investorer i skjønnhetsbransjen. Og alle tente på ideen.

– Vi skjønte at ideen vår var svært levedyktig og vi fikk nesten et luksusproblem, fordi så mange ville bli med, opplyser Forbergskog, før hun fortsetter:

– Derfor måtte vi velge en medeier som kunne bli en strategisk fordel for å utvikle prosjektet videre, samt en aktiv eier, som kunne jobbe tett sammen med oss. 

Valget falt på Runar Heggen, som er kjent for å bygge opp selskaper som hjelper mennesker:

– Fra min erfaring som leder, så trodde jeg på ideen fra første øyeblikk da prosjektet ble lagt frem for meg, fordi det har en troverdig og sterk gjennomføringskraft. Damene bak ideen har også en lang og unik fartstid innen deres ulike businessområder og fagområder. I tillegg har de en energi som du nesten kan ta og kjenne på. Men det som fikk meg til å bli med var at visjonen til dette selskapet traff meg rett inn i hjertet, forklarer Heggen.  

mPOWER meditation.JPG

mPOWER Academy vil ha fokus på positiv selvutvikling, stressmestring, livsglede, velvære og skjønnhetspleie som gir godfølelsen tilbake i hverdagen. Dette har selskapet tenkt å gjøre gjennom et helt nytt utdanningssystem, som allerede starter våren 2019. Her vil skjønnhetspleie, velvære og omsorgspleie kombineres med tverrfaglig kompetanse innen: stressmestring, mental trening, empowerment, endokrinologi (hormoner), anti-aging, genforskning, hjerneforskning og psykologi.

– Konkrete råd, faglig kompetanse og kvalitetssikrede stressmestringsverktøy som vi vet fungerer, samt en bevisst kommunikasjon er en viktig del av vår utdannelse for å bruke empowerment i praksis. Særlig for å initiere en egenmobilisering hos mennesker som i utgangspunktet opplever mye stress i hverdagen. Målgruppen eller sluttkunden vi ønsker å hjelpe er mennesker som ofte blir isolert og som har liten innflytelse over sine liv, slik som: kronisk syke, pårørende, ensomme og gamle mennesker, forklarer Nøkling. Hun har de siste 20 årene hatt flere lederstillinger innen Life Science og i offentlig og privat helsesektor. Hun og Engh eier selskapet Livslyst & Motivasjon AS – et selskap som har spesialisert seg på mental trening, stressmestring, coaching, relasjonsbygging, gruppe- og lederutvikling, prosessutvikling, forskningsformidling, produktutvikling av forskningsbaserte opplæringstilbud og skreddersydde utdanningsmoduler. Dette gjør de på Livslyst & Motivasjon Senteret på Majorstuen og gjennom sine L&M-foredrag og kurs som de har holdt for tusenvis av mennesker.

mPOWER agent.jpg

Gjennom et tverrfaglig, profesjonelt og kvalitetssikret utdanningssystem vil mPOWER helt konkret hjelpe de som opplever eller har blitt behandlet for: stress og utbrenthet, sosial angst, kreft, hjerte- og karsykdommer, diabetes og muskel- og skjelettlidelser eller andre utfordringer:

– Slik kan vi bidra aktivt til mindre sykeliggjøring i samfunnet, hvor stadig flere blir kronisk syke. Ved å gi folk fra skjønnhetsbransjen en helt ny tilleggskompetanse innen stressmestring og sette dette i et profesjonelt system, så kan vi snu den uheldige samfunnsutviklingen og hjelpe folk til å bli «kronisk friske» ved hjelp av våre skreddersydde tjenester, sier en engasjert Forbergskog. Hennes store hjertesak de siste 10 årene har vært å inspirere andre til å ta aktivt sosialt ansvar. Gjennom sin egen lederrolle og bedriftskultur, hvor Tone Lise Akademiet har hjulpet kvinner som har vært utsatt for menneskehandel og nå også gjennom «Dream Big-prosjektet», har hun selv vist hvordan man går fra ord til handling i et selskap som ønsker å skape positive ringvirkninger i samfunnet. 

mPOWER Agency er en viktig del av virksomheten til mPOWER Academy AS:

– Vi tilbyr både utdannelsesmoduler og spesialiseringskurs i akademiet. Men vi hjelper også våre ferdigutdannede kandidater gjennom vårt mPOWER Agency som er selskapets markeds- og distribusjonsplattform. Gjennom et enkelt og pålitelig bestillingssystem vil kundene kunne bestille skreddersydde pakker og sertifiserte mPOWER agenter hjem til seg selv, eller der de selv ønsker å få behandling. Våre spesialagenter vil ha en unik og kvalitetssikret fagkompetanse som fornyes kontinuerlig i vårt system, i tillegg til sin praktiske utdannelse innen skjønnhetspleie, forklarer Heggen. 

mPOWER agents.jpeg
mPOWER utdannelsesmoduler.png

Hans arbeid med medarbeiderskap som leder i Teamwork OU AS samt gründer- og ledererfaring fra Jobzone-selskapet Podium, som er en ledende leverandør av kurstjenester til NAV og karriereveiledning, kommer godt med når mPOWER-utdannelsen også vil tilbys flere faggrupper, slik som: sykepleiere og hjelpepleiere fra høsten 2019. Selskapet vil i tillegg utvikle egne AMO-kurs som en del av virksomheten. 

Engh som også er sosionom nikker og supplerer:

– Vi ønsker på denne måten å gi empowerment til flere yrkesgrupper, som kanskje selv sliter i hverdagen: med praktiske utfordringer, med balansen mellom jobb- og hjemmearena, og ikke minst med å bli anerkjent for jobben de gjør. Vi ønsker å gi dem en dagsaktuell tilleggsutdannelse som kan bidra med løsninger, i deres egne liv, men også i forhold til de utfordringene samfunnet har med at stadig flere blir syke. mPOWER kan dermed bidra i prosessen med å omdanne yrkesgrupper som mange tror bare er ”gråstein”, og vise resten av samfunnet at de virkelig er vår rikdom som burde få lov å skinne mer – som de ”edelstenene” de egentlig er. På denne måten vil både flere yrkesgrupper som utdanner seg videre hos oss og vi som selskap ta et aktivt sosialt ansvar for å få flere til å bli ”kronisk friske”, istedenfor å sitte stille og se på at stadig flere blir ”kronisk syke”.

”WHO defines empowerment as: “a process through which people gain greater control over decisions and actions affecting their health” and should be seen as both an individual and a community process.”

Med på laget har de også fått med seg Asveig Marie J. Levang. Hun er en prisvinnende designer, omtalt som en av Norges største designtalenter av DOGA (Design og arkitektur Norge). Levang har i flere år jobbet med et bredt spekter av prosjekter innen: webdesign, branddesign, businessdesign, tjenestedesign, industridesign, video og fotografi – og hun har blant annet bygget opp LivslystMagasinet: www.livslystmagasinet.net, som eies av Livslyst & Motivasjon AS. Hun er også aktiv investor og investerer i startups, blant annet IoT- og teknologiselskapet Nornir som hun har vært med på å bygge opp. Levang vil sikre at mPOWER får de beste visuelle og tekniske løsningene:

– Det som gjorde at jeg takket ja til å bli med i mPOWER-teamet er at jeg kan bidra med å bruke design til å hjelpe mennesker til et bedre liv!

mPOWER feeling.JPG

mPOWER-teamet inviterer ALLE som er interessert i å få plass på studiet eller som ønsker mer informasjon om mPOWER Academy sine utdannelsesmoduler - onsdag16. januar kl 17.30:

VELG MELLOM KVELDSUNDERVISNING ELLER HELGESEMINARER (VÅR 2019):
mPOWER-undervisningen vil foregå i de lekre og nye lokalene som også brukes av Tone Lise Akademiet i Haslevangen 15. Første kveldsundervisningstime starter allerede 27. februar 2019 for de mPOWER-studentene som ønsker å ta sertifiseringen i vårsemesteret. Forelesningene vil gå to ganger i uken, om kvelden fra kl 16.30-21.30. Det er også mulig å ta utdannelsen som helegekurs, med oppstart i mars 2019. I tillegg til forelesninger med Nøkling og Forbergskog, så er det nye med mPOWER-utdannelsen at studentene får podcaster som undervisningsmateriale, istedenfor bøker. Eksamenene er også praktiske og gjennomføres på en felles fagsamling for de to studentgruppene som uteksamineres før sommeren. 

FOR MER INFORMASJON/AKTUELLE LINKER:


FOR SPØRSMÅL OG ANDRE HENVENDELSER send en e-post til oss:
rebekka@mpoweragency.no eller ring: 900 71 428

Ledergruppen bak selskapet mPOWER Academy AS:

Tone Lise Forbergskog_mPOWER.jpg

Tone Lise Forbergskog har over 30 års erfaring som entreprenør, produktutvikler og foredragsholder. Hun brenner for tema som hvordan lykkes som entreprenør, ledelse med hjertet og aktivt sosialt ansvar. 20 år gammel startet Tone Lise sin første neglesalong i Oslo og fire år senere grunnla hun Tone Lise Akademiet A/S: www.toneliseakademiet.no, Norges eneste profesjonsskole i negledesign og makeup. Produktutvikling har hun holdt på med helt siden starten, og foruten egne merker som TL Design neglelakk og TL Spa Design har hun bidratt i produktutviklingsprosessen til en rekke andre merker.Tone Lise jobber i dag som rektor og daglig leder for Tone Lise Akademiet og er deleier og strategisk partner i TL salongene. Hun er i tillegg Senior Leader ved Anthony Robbins Company. Selv har hun i over ti år engasjert seg for å hjelpe kvinner utsatt for menneskehandel. En suksessfull salgskampanje i 2005 frontet av seks norske kjendiskvinner skaffet både penger og publisitet til dette arbeidet. I samarbeid med en rekke organisasjoner er engasjementet videreført gjennom et eget prosjekt som tilbyr ofre for menneskehandel utdannelse og en ny start. Nå er Tone Lise i gang med et nytt prosjekt: Dream Big, som innbefatter bl.a. bokutgivelse og gratis utdanning til utsatte kvinner på Zanzibar.

OM TONE LISE AKADEMIET: ”På Tone Lise Akademiet tilbyr vi utdanning og kurs innen negledesign, makeup, hudterapi, fotterapi og vippedesign. Våre fagskoletilbud er godkjent av NOKUT,- noe som betyr at vi møter de strenge krav som Kunnskapsdepartementet stiller til fagskoler, og alle er støttet av Lånekassen. Våre ansatte og høyt kvalifiserte lærere sørger for at du innen kort tid kan skape og utvikle en spennende karriere innen skjønnhetsbransjen. Vi er stolte av å være en av landets eldste, meste kjente og største utdanningssenter innen skjønnhet og velvære, og vi vil hjelpe deg på din vei mot suksess i en bransje full av muligheter.”

Rebekka Nøkling_mPOWER.jpg

Rebekka Nøkling er grunnleggeren og eier av Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret i Oslo: www.livslystsenteret.no, LivslystMagasinet: www.livslystmagasinet.net og Livslyst-studioet. Hun jobber som coach, mental trener, kurs- og utdanningsleder, medisinsk og terapeutisk yogainstruktør og parterapeut. Rebekka er en profilert foredragsholder som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge, Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun holder også kontinuerlig foredrag for helsepersonell på Helseforetak og sykehus om: ”siste nytt fra forskningen”, stressmestring, pusteøvelser, medisinsk yoga og meditasjon. Rebekka underviser også medisinstudentene på Bjørknes Høyskole i kjemi, biokjemi, genetikk og molekylærbiologi. I tillegg er hun helsejournalist, radioprogramleder og hun har sin egen podcastserie i Nettavisen med John John Bruseth. Det at Rebekka fikk brystkreft i ung alder gjorde at hun måtte lære seg å mestre motgang og bli en «overlever med senskader». Resultatet ble at hun utviklet sine personlige livsmestringsverktøy og en egen coachingmetode som er basert på hennes livserfaring, banebrytende forskning i grensesnittet mellom: genforskning, endokrinologi, hjerneforskning og psykologi, samt samarbeidet hun har med faren og Magister i psykologi, Olav Nøkling, som ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår. Rebekka er Cand. Scient med en bred medisinsk bioteknologi- og genforskningbakgrunn. Hun er også sertifisert og diplomert MediYoga-instruktør og Dinah Rodrigues-yogainstruktør spesialisert innen: stress og utbrenthet, kreft, diabetes, hormoner og depresjoner. Hun har de siste 20 årene hatt flere lederstillinger innenfor områdene «Life Science» i inn- og utland, og bl.a. vært Global produktsjef for medisinske genroboter i GenoVision/Qiagen, helseforlagssjef og redaktør ved Universitetet i Oslo (UiO) i Birkeland Publications, prosjektleder i Bio-Medisinsk Innovasjon AS, direktør i Aberia Healthcare og driftsleder- og senterkoordinator for Vardesenteret (et senter for kreftrammede og pårørende på Radiumhospitalet).

Marius Engh_mPOWER.jpg

Marius Engh er coach, mental trener, parterapeut, foredragsholder, medisinsk yogainstruktør og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, sammen med Rebekka Nøkling. Han er utdannet sosionom fra Diakonhjemmet Høyskole, med tilleggsutdanning fra Universitetet i Oslo innen: Professional installation ethics and human viewog kurs innen Health Enviroment and Security, Function Evaluation, Psychiatric Suffering og Solution Focused Approach. Marius er diplomert og sertifisert MediYoga-instruktør og Dinah Rodrigues-yogainstruktør spesialisert innen: kreft, hormoner, diabetes, stress og depresjoner. Han har en bred og lang ledererfaring fra sosialt arbeid med barn og voksne innen fagfeltene: rus, psykiatri, barnevern, asylmottak (både for familier og for enslige mindreårige) og rehabilitering. Marius er også daglig leder av Livslyst & Motivasjon Senteret og Livslyst-studioet (film og podcast), samt fagansvarlig for selskapets prosessveiledning for bedrifter og obligatoriske opplæring av ansatte ved asylmottak.

OM LIVSLYST & MOTIVASJON AS: Livslyst & Motivasjon AS tilbyr et kvalitetssikret kurs- og opplæringstilbud med fokus på livslyst, stressmestring, positiv selvutvikling, helse- og rehabilitering og forebygging til alle som trenger det – uavhengig av alder  og evt. diagnose. Vårt hovedkontor ligger på Majorstuen, hvor enkeltpersoner, grupper og bedrifter kan delta på våre kurs, workshops, coachingtilbud og yoga & meditasjonsklasser i Livslyst & Motivasjon SENTERET: www.livslystsenteret.no – et mentalt treningssenter som styrker både kropp og sinn!”

Runar Heggen_mPOWER.jpg

Runar Heggen er daglig leder i TeamWork: www.teamwork.no, og hadde før det stillingen som daglig leder i HR-Huset AS og administrerende direktør Podium AS – og han ser for seg interessante samarbeidsmuligheter med Teamwork og deres nettverk i Skandinavia. Han har bakgrunn fra forsvaret og har gått på befalskolen. Runar er utdannet Handelsøkonom med en master i endringsledelse. Han er gründeren bak Jobzone-selskapet Podium som er en ledende leverandør av kurstjenester til NAV og karriereveiledning. I løpet av 15 år bygget han dette selskapet fra null til 130 mill. i omsetning. Runar er spesielt opptatt av medarbeiderskap og Den Skandinaviske Ledelsesmodellen, som han mener vil bidra til et godt og effektivt arbeidsliv fremover. Han er også medforfatter i boken: ”Medarbeiderskap - Hva som får folk til å ta ansvar og vise initiativ”, som han har skrevet sammen med professor Stefan Tengblad og Johan Velten. I boken forklarer de hvordan lederen kan utvikle et forpliktende samspill mellom ledere og medarbeidere, fordi: Medarbeiderskap handler om å lære medarbeiderne å ta ansvar sammen med lederen, både for resultater som skal skapes, for arbeidsmiljøet og for arbeidsplassen som helhet.

OM TEAMWORK:”Hvordan utvikle godt medarbeiderskap? Det er lettere sagt enn gjort å få til gode, åpne samtaler om de viktige temaene. De fleste har en så hektisk hverdag at det er vanskelig å få tid til snakke sammen, og det er ofte vanskelig å komme frem til hva man skal prate om. Gode samtaleverktøy er helt avgjørende. TeamWork har i 30 år jobbet med å utvikle verktøy og medarbeiderundersøkelser som hjelper ledere til å utvikle sin enhet, med beskjeden bruk av felles tid, og lite behov for ekstern bistand.” 

Prosjektleder for mPOWER Academy og mPOWER Agency:

asveigmarie_bw.PNG

Asveig Marie J. Levang er en prisvinnende designer, omtalt som en av Norges største designtalenter av DOGA (Design og arkitektur Norge). Hun står blant annet bak Ammerud Tunnelen som ble bygget i 2015, og fikk en pris i den prestisjefylte konkurransen Unge Talenter samme år. Asveig Marie har master i industridesign fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og bachelor i produktdesign fra OsloMet. Hun har jobbet som freelancer i flere år og mestrer et bredt spekter av ferdigheter innen webdesign, branddesign, businessdesign, tjenestedesign, industridesign, video og fotografi: www.asveigmarie.com. Hun er også aktiv investor og investerer i startups, blant annet IoT- og teknologiselskapet Nornir som hun har vært med på å bygge opp.PRESSEKONTAKT:

Rebekka Nøkling
Mob: 900 71 428
E-post: rebekka@livslystogmotivasjon.no

Høyoppløselige bilder kan sendes ved behov og etter nærmere avtale med presseansvarlig.

Tre ting må til for å komme i gang med treningen igjen!

Tre ting må til for å komme i gang med treningen igjen!

Latter = Den beste medisin!

Latter = Den beste medisin!